آیا فرشهای ماشینی قابل بازیافت هستند؟

آیا فرشهای ماشینی قابل بازیافت هستند؟
این که فرش ها قابل بازیافت هستند یا نه، شاید سؤالی باشد که برای شما هم که در خانه خود چند تخته از فرشهای ماشینی دارید، پیش آمده باشد. بازیافت محصولی مانند فرش ماشینی دغدغه تولیدکنندگانی است که سال ها است در این زمینه در حال فعالیت هستند. بنا به گفته برخی محققان وجود مواد سمی و خطرناک در فرش ها ممکن است هم سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیاندازد و هم بازیافت آنها را با مشکل مواجه کند. اما باید بدانید که تولیدکنندگان در تلاش برای کاهش و حذف این مواد شیمیایی خطرناک در فرش های ماشینی هستند که هم سلامت مصرف کنندگان را تأمین کنند و هم مشکل بازیافت مرتفع شود.

بازیافت فرشهای ماشینی

در حال حاضر، تولید فرش ماشینی دارای چرخه بازیافت کامل نیست و تنها کمتر از 10 درصد مواد اولیه استفاده شده در این صنعت قابل بازیافت هستند. کارشناسان معتقد هستند برای بازیافت فرش های ماشینی باید تمهیدات لازم اندیشیده شود. تولیدکنندگان فرش باید در تلاش باشند تا تولیدات ناسالم که حاوی مواد خطرزا باشد را کنار بگذارند و از استانداردهای روز پیروی کنند همچنین، وظیفه آنها است که درباره مواد به کار رفته در فرش شفاف عمل کنند. نخستین افرادی که از سیاست های بازیافت فرش سود می برند، تولیدکنندگان فرش های ماشینی هستند زیرا به این ترتیب سود حاصل از بازیافت محصولات به آنها باز خواهد گشت.یک شرکت استاندارد در اتریش توانسته است در کنار تمام استانداردهای نساجی، در زمینه این فرش ها نیز تحقیقات بسیاری انجام دهد. این شرکت استانداردی را در این زمینه تدوین کرده است که اگر تولیدکننده ای بتواند آن را رعایت و روی فرش خود نصب کند، نشان دهنده سلامت فرش تولیدی خواهد بود و یعنی هیچ ماده شیمیایی در فرش به کار نرفته است.مشکلات بازیافت فرش در ایرانیکی از مشکلاتی که فرشهای ماشینی ایرانی دارند این است که در حدود 80 درصد آنها از الیاف اکریلیک استفاده می شود که بازیافت آن به سادگی انجام پذیر نیست.تا چند سال آینده هر تولیدکننده ای که نتواند مواد شیمیایی را از محصولات خود حذف کند، ممکن است دیگر نتواند به کار ادامه دهد. این روزها که حفظ محیط زیست و تولید سبز بسیار پر اهمیت شده است، این مسئله باید جدی گرفته شود. شاید برخی به اشتباه فکر کنند با توجه به مشکلاتی که کشور ما در حال دست و پنجه نرم کردن با آن است، بازیافت فرش خیلی ضروری به نظر نرسد. تولید مبدأ به مبدأ فرش

فرشهای

بیشتر بخوانید: آیا فرش ماشینی جایگزین فرش دستباف شد؟

یک شرکت تولیدکننده فرش در امریکا وجود دارد که می توان آن را نمونه کامل برای چرخه تولید، طراحی و بازیافت فرش معرفی کرد. این شرکت توانسته است با سرمایه گذاری در این صنعت چرخه کامل تولید و بازیافت را به وجود آورد.یکی از کارهای این شرکت این است که وقتی شما می خواهید فرش خانه خود را عوض کنید، می توانید با این شرکت تماس بگیرید. اگر فرش قبلی شما متعلق به همین تولیدکننده باشد، یک فرش نو به شما تحویل می دهد و در غیر این صورت می توانید فرش خود را به این شرکت بفروشید یا آن را برای بازیافت به رایگان در اختیار آنها بگذارید.این شرکت فرش ها را را جمع آوری و بعد آنها را بر اساس نوع الیاف برای بازیافت دسته بندی می کند و نخ بازیافتی فرش ها دوباره در فرآیند تولید فرش وارد می شود. به این روش، فرش ها هرگز سر از محل های دفن زباله در نمی آورند و از زیر پای یک سری افراد به زیر پای افرادی دیگر خواهد رفت و به حفظ محیط زیست کمک خواهد شد.  متأسفانه حدود 85 درصد تولیدکنندگان فرش در ایران واحدهای کوچک و متوسط هستند و توان جمع آوری، انبارسازی، بازیافت و تبدیل فرش ها را ندارند. زیرا این کار تنها از پس تولیدکنندگانی بر می آید که دارای تولیدات وسیع باشند.

مزایای بازیافت فرشهای ماشینی

  • پایین آمدن وابستگی نسل بعدی به منابع نفتی و گازی
  • توسعه فرهنگ مدیریت زباله های باقی مانده از فرش ها و بازیافت آنها
  • ایجاد زمینه ای در جهت بازاری با ثبات در بخش فرش
  • اشتغال زایی
  • کمک به حفظ کره زمین و طبیعت
  • کمک به حل مشکلات مربوط به محل های دفن زباله در دنیا
برای ثبت دیدگاه خود لطفا وارد سایت شوید یا ثبت نام کنید