بررسی آسیبهای وارد شده به طبیعت توسط صنعت نساجی

مدتهاست که بشر متوجه شده آسیبهای زیادی به طبیعت وارد می کند که اگر با همین سرعت در تولید آلودگی جلو برویم در نهایت کره زمین را به دست خودمان نابود خواهیم کرد. تولید پوشاک و پارچه یکی از زمینههاییست که آلودگی زیادی به همراه دارد است و بعد از صنعت نفت در جایگاه دوم تولید آلودگی قرار می گیرد. این موضوع، نگرانیهای زیادی به همراه دارد و از این رو تولیدکنندگان مجبور شده اند به روشهای متفاوتی برای تولید پوشاک بپردازند که به محیط زیست آسیب چندانی وارد نکند و همین طور از نظر اقتصادی توجیه منطقی داشته باشد. شاید در ظاهر این گونه به نظر نرسد اما باید بدانید به طور متوسط برای تولید یک شلوار لی حدودا 20 هزار لیتر آب مصرف می شود و همین طور برای یک کفش چرم این عدد به 8 هزار لیتر می رسد، این آسیب به جز کشتار حیوانات برای تهیه چرم طبیعی است.
آیا آسیبهای صنعت نساجی به محیط زیست جدی است؟!
اعداد و ارقام نشان می دهند که برای تولید لباس در صنعت نساجی که شاید چند بار بیشتر استفاده نمی شود آب بسیار زیادی مصرف می شود به طوری که با کم کردن تولید حتی چند دست لباس می توان به طور چشم گیری در مصرف آب صرفه جویی کرد هرچند که این آسیبها تنها به هدر رفتن آب ختم نمی شود. رنگهای استفاده شده در صنعت نساجی و پوشاک غالبا شیمیایی هستند که به همین دلیل آسیب بیشتری به محیط زیست وارد می کنند چون تجزیه پذیر نیستند.
در واقع لباسهایی که بعد از استفاده دور انداخته می شوند تبدیل به معضلی بزرگ برای محیط زیست خواهند شد. از طرفی اگر آلودگیهای ایجاد شده برای بسته بندی پوشاک را نیز به این مبحث اضافه کنیم با حجمی عظیم از آلودگیهای زیست محیطی مواجه می شویم که به تنهایی می توانند چرخه اصلی طبیعت را برهم زنند. این موضوع به قدری جدی است که کارشناسان این حوزه دائما در تلاش هستند تا با راهکاری مانع این روند مخرب شوند.برای صرفه جویی در آب از شلوار جین شروع کنید!
پارچههای جین که از پر مصرفترین پارچههای جهان در صنعت نساجی هستند سالانه آب بسیار زیادی را هدر می دهند. این موضوع باعث شده تا شرکت اسپانیایی به نام jeanologia به فکر راه کاری جدید باشد و فناوری ارائه دهد که در آن با استفاده از تکنولوژی لیزر و نانو حبابها تولید یک شلوار جین تنها با یک یک لیوان آب انجام می شود که کاهش 95 درصدی در مصرف آب دارد و همین طور مواد شیمیایی خطرناک مانند پرمنگنات پتاسیم را کاملا حذف کرده و سایر آنها را تا حدود 90 درصد کاهش داده است. این شرکت کارها را از حالت دستی خارج کرده و با ارائه ماشین شستوشوی جدیدی دیجیتال تحول عظیمی در این صنعت ایجاد کرده است.ایده ای دیگر از شرکت ODO برای صرفه جویی در مصرف آب
بیشتر بخوانید: برای دوخت هر پرده ای پارچه مناسب آن را انتخاب کنید!
این شرکت ایده ای به نام لباسهای خود تمیز کننده ارائه داده است. لباسهایی که کثیف نخواهند شد، در واقع لکه و بوی بد روی آنها اثر ماندگاری ندارد. در این تکنولوژی پارچههای جین با پوششی از الیاف نقره بافته می شوند و این الیاف با تار و پود پنبه ای پارچه در هم آمیخته می شود. ذرات نقره می توانند باکتریهای تولید کننده بوی بد را از بین ببرند و مانع رشد آنها شوند در واقع ذرات نقره به ساختار باکتریها نفوذ کرده و مانع از تکثیر آنها می شود. همچنین این ذرات با تغییر ساختار هر یک از نخهای پارچه سدی بین نفوذ مایعات و بافت پارچه ایجاد می کنند، این ساختار نه تنها لباسها را تمیز نگه می دارد بلکه مانع نفوذ انواع مایعات می شود. این دلایل باعث می شود لباسها در فواصل دیرتری نیاز به شستوشو داشته باشند که همین موضوع تا حد زیادی در صرفه جویی آب موثر است.