تغییر و تحولات دکوراسیون ایرانی (بخش اول)

تغییر و تحولات دکوراسیون ایرانی (بخش اول)
دکوراسیون خانه های ایرانی مدام در حال تغییر است و با تحولاتی که در معماری و وسایل موجود در بازار ایجاد می شود، تغییر می یابد. تغییر و تحول رنگ ها در دکوراسیون ایرانی را می توان به چند دوره مختلف تقسیم کرد. البته با توجه به سرعت بالای تغییر در همه چیز در سال های اخیر، این تحولات در خانه های ایرانی نیز بیشتر و بیشتر قابل مشاهده است. از وقتی که مطبخ ها در خارج از خانه ها و در حیاط بود تا وقتی که آشپزخانه ها به داخل ساختمان خانه راه یافتند تا زمانی که اوپن شدند، راه زیادی طی نشده است. حتی رنگ ها نیز در جای جای خانه تغییر یافتند و سلیقه ها در انتخاب رنگ ها عوض شد. در گذشته تردید بسیاری در انتخاب رنگ های خاص برای خانه بود، اما کم کم این تردید جای خود را به یقین داد.جایگاه دکوراسیون در خانه های ایرانیشاید در گذشته های دور چیزی به مفهوم دکوراسیون در خانه های ایرانی وجود نداشت. اما در خانه ها و معماری ایرانی زیبایی و هارمونی همیشه به چشم می خورده است. تدابیری که در معماری ساختمان های ایرانی با توجه به اقلیم مناطق مختلف اندیشیده می شده است، بیش از هر چیز نشان از برطرف کردن نیاز داشته است تا چشم نواز بودن، اما جالب است که به طرز عجیبی زیبایی در آنها موج می زده است.استفاده از رنگ هایی که به چشم برخی هماهنگی در کنار هم ندارند، اما با کمی دقت می توان خوش نشستن آنها را در کنار هم نظاره کرد.

دکوراسیون ایرانی در سال های نه چندان دور

توصیف خانه های ایرانی در سال های نه چندان دور کار سختی نیست، هنوز هم می توان آثاری از آن را در خانه های ایرانی دید. زمانی که گوش تا گوش خانه را فرش می کردند آن هم فرش های دستباف با طرح های بی نظیر و رنگ های طبیعی با زمینه لاکی رنگ و کمتر خانه ای بود که در آن فرش وجود نداشت. البته زیلوها که امروز دیگر طرفداری ندارند نیز در بیشتر خانه ها دیده می شدند.طاقچه ها بخش تزئینی مهمی در خانه ها بودند و با آینه و شمعدان و پارچه های زیبا و گاهی کار دست خانم های خانه مزین می شدند. گاهی هم روی آنها عکس های قاب شده و چراغ های زیبای گردسوز قرار داشت که توجه را به خود جلب می کرد.

دکوراسیون

رنگ کمدها معمولاً قهوه ای و در کنار اتاق ها جای می گرفتند و در گذر زمان کمدها از اتاق ها حذف و جای آن را کمدهای دیواری گرفتند.پشتی ها در گوشه دیوارها جلوه خاصی داشتند و جایگاه نشستن بودند. مبل ها هنوز جایی در خانه ها نداشتند. رنگ پشتی ها متناسب با فرش ها و باز هم به رنگ لاکی بودند. برای زیبایی بیشتر پتوها با ملحفه های سفید را تا می کردند و برای نشمینگاه در جلوی پشتی ها پهن می کردند.رنگ هایی که در خانه ها بودند تند بود و برای پرده ها از رنگ های تند استفاده می شد. رنگ های تند برای دیگر بخش ها و وسایل خانه نیز در نظر گرفته می شدند و طرفداران زیادی داشتند.بخش های مختلف خانه را با پارچه از هم جدا می کردند. یکی از اجزای اصلی خانه ها رختخواب هایی بودند که در کنار خانه با نظم و ترتیب خاصی چیده می شدند و روی آنها را با پارچه ای که به آن چادرشب می گفتند می پوشاندند. چادرشب ها را گاهی با گل دوزی های زیبا زینت می بخشیدند. درها به شکل دولنگه ای و سه لنگه ای بودند و روی آنها شیشه های رنگی به کار می رفت. شیشه های رنگی از دوران قدیم جایگاه ویژه ای در معماری ایرانی داشتند و به نورپردازی خانه ها جلوه خاصی می بخشیدند.دوره ای دیگر از دکوراسیون ایرانی در خانه ها

دکوراسیون

بیشتر بخوانید: بهترین دکوراسیون خانه عروس (بخش اول)

پس از آن دوره، تمایل به استفاده از وسایل با رنگ کرمی در میان خانواده ها رایج شد. حتی رنگ های روشن و کرمی نیز جانشین رنگ های لاکی در فرش ها شدند. در این دوره بود که کم کم مبل ها جای پشتی ها را گرفتند که بیشتر کرمی رنگ بودند. حتی به جای رنگ های روشن برای پرده ها، از پارچه های کرمی استفاده می شد. در همین بازه زمانی بود که کم کم موکت ها به دکوراسیون ایرانی خانه ها راه یافتند و در خانه های جدیدتر کف خانه ها مزین به سرامیک شد. خانواده ها فرش هایی در اندازه های کوچک تر انتخاب می کردند که از دیوار فاصله گرفت. گچبری ها نیز زینت بخش سقف ها و دیوارهای خانه شدند. رنگ جایگاه چندانی در این دوران نداشت، خانواده هایی که جسارت بیشتری داشتند، به جای رنگ کرمی از طلایی در چیدمان خانه خود استفاده می کردند.
برای ثبت دیدگاه خود لطفا وارد سایت شوید یا ثبت نام کنید