خانه تکانی عید را شروع کنیم
سال های سال است که ایرانی ها رسم زیبای خانه تکانی را در پایان سال و پیش از نوروز به جا می آورند. این رسم که حاکی از دور بودن ایرانیان از ناپاکی است، همچنان به شکل قدیم در خانه ها اجرا می شود اما در سال های اخیر که بیشتر خانم ها شاغل هستند خانه تکانی کمی سخت تر شده است. برای این که بتوان کارها را به خوبی جلو برد، به کمی برنامه ریزی نیاز است و اولین نکته مهم که باید به آن توجه شود این است که لازم نیست همه کارها را خودتان انجام دهید. می توانید از کارگران و همچنین اعضای خانواده برای تمیزکاری کمک بگیرید. کافی است خانه تکانی را برای خودتان سخت نکنید تا همه کارها به خوبی و در زمان مقرر صورت گیرد.
کی خانه تکانی کنیم؟
نخستین کاری که باید به آن اهمیت دهید این است که کارهای نظافتی را به روزهای آخر سال واگذار نکنید و بهتر است در اواسط بهمن ماه برای شروع کار برنامه ریزی کنید. هرچه کارتان را زودتر آغاز کنید، به نفعتان است حتی می توانید از دی ماه اقدام کنید. البته این حرف به این معنا نیست که خانه را چند ماه به هم بریزید، بلکه کارهایی مثل شستن پرده را می توان زودتر انجام داد. بدون این که به وسایل دیگر خانه دست زد یا چیزی را جا به جا کرد.به تعویق انداختن کارهای خانه تکانی در هر حال به ضررتان تمام خواهد شد. هم ممکن است خشکشویی پرده هایتان را آن طور که دوست دارید، به دلیل مشغله کاری تمیز نشوید یا قالی شویی به اندازه کافی برای تمیز شستن فرش هایتان زمان نداشته باشد. در ضمن، به طور حتم به دلیل نزدیک بودن به پایان سال قیمت بیشتری هم باید پرداخت کنید. از بدقولی هایی که در تحویل آنها ممکن است رخ دهد نمی گوییم که حسابی حال و روز آدم را خراب می کند.
می توان با تقسیم بندی کارها روند کار را سریع تر کرد. به عنوان مثال، خوب است که پتوهای کوچک تر و سبک تر را خودتان با لباس شویی بشویید و پتوهای بزرگ تر را به خشکشویی بدهید. اگر کارها را بر اساس زمان بندی پیش ببرید، می توانید روزهای پایانی سال را به خرید و لذت بردن از فضای پر هیاهوی بیرون از خانه لذت ببرید.
کارهای لازم برای یک خانه تکانی تمام عیار
کارهای خانه تکانی شامل تمیز کردن اتاق خواب، اتاق نشمین، آشپزخانه، حمام و دستشویی و در صورت وجود انباری می شود. جاهایی که مهم تر است تمیز شوند، اول باید کار آنها را شروع کرد. یعنی آنقدر که لازم است اتاق نشیمن از آلودگی ها زدوده شود، انباری نیاز ندارد.
- پرده های اتاق خواب را باز کنید و در زمانی که پرده ها در لباس شویی یا خشکشویی هستند، شیشه ها را تمیز کنید. بعد هم اگر لازم است دیوارها را دستمال بکشید. ملحفه های تخت را در نوبت بگذارید تا کار تمیز کردن پرده ها تمام شود.
- تا اینجای کار خیلی سخت نیست و خوب پیش خواهد رفت. اما یکی از کارهای مشکل و زمان بر تمیز کردن کمدها است. شما باید تمام قفسه ها و کشوها را دانه به دانه بیرون بریزید و تمیز کنید. برای این کار هم می توانید از افراد خانواده کمک بخواهید.
- روز بعد را می توانید به اتاق نشیمن اختصاص دهید. پرده ها را باز کنید، شیشه ها را تمیز کنید و به همان ترتیب اتاق خواب عمل کنید.
- اگر مبل ها و فرش ها خیلی کثیف نباشند، می توانید آنها را با استفاده از شامپو فرش تمیز کنید.
- تمیز کردن لوسترها را از قلم نیندازید.
- تمیز کردن کف و جا به جا کردن وسایل پاک کردن زیر آنها نیز در آخرین مرحله باید انجام شود.
- یک روز کامل را به تمیز کردن آشپزخانه اختصاص دهید. لازم نیست همه وسایل آشپزخانه را بشویید، می توانید برخی از آنها را با دستمال پاک کنید.
- تمیز کردن حمام و دستشویی کار سختی است. برای این کار از تمیزکننده ها و مواد شوینده قوی استفاده کنید، این طوری کارتان ساده تر خواهد شد.
- تمیز کردن انباری را به همراه افراد خانواده انجام دهید.
تا حد امکان از تولید زباله پرهیز کنیم
بیشتر بخوانید: بهترین انتخاب برای روتختی چیست؟
یکی از مشکلاتی که خانه تکانی دارد این است که خانم های خانه فکر می کنند، باید هرچه می توانند دور بریزند و وسیله نو را جایگزین کنند. نو کردن خانه و وسایل آن لذت بخش است، اما تا حد امکان سعی کنید چیزی را دور نیندازید. لباس ها و وسایل قدیمی که دیگر جایی در خانه ندارند، در صورتی که هنوز قابل استفاده هستند، به دیگران ببخشید یا در صورت قیمتی بودن بفروشید یا به بخش بازیافت منطقه سکونت خود تحویل دهید.