لباسهایتان را با سلیقه خود طراحی کنید (بخش 2)

-
استفاده از شابلون در طراحی لباس
یکی دیگر از ابزارهایی که در نقاشی روی پارچه و طراحی لباس و همچنین صنعت نساجی کاربرد دارد شابلونها هستند البته جزء ابزارهای واجب نیستند اما اگر در این کار حرفه ای نباشید به شما کمک می کند تا طرحهای تمیزتری ایجاد کنید. شابلونها معمولا به صورت طلق و پلاستیک قابل انعطاف طراحی می شوند تا برای سطوح مورب نیز کارایی داشته باشند. در پشت نمونههایی از آنها حالت چسبندگی وجود دارد تا شابلون روی سطح بی حرکت بماند. شابلونها معمولا قابل شست و شو هستند و شما می توانید از آنها در کارهای دیگر مانند نقاشی شیشه، سفال، سرامیک و ... استفاده کنید.
-
کاربرد ترانسفر در طراحی لباس
ترانسفرها یکی دیگر از ابزارهای کمکی هستند که لباسهای شما را زیباتر می کنند و چون استفاده از آنها سادهتر است طرفداران بیشتری دارد اما کار نهایی نقاشی پارچه، ارزش هنری بیشتری دارد چون در واقع ترانسفرها برچسبهای آماده ای هستند که تنها باید آنها را به وسیله اتو روی لباس ثابت کرد. لباسهایی که با ترانسفرها تزئین شده اند قابلیت شست و شو با ماشین لباسشویی نیز دارند. نکاتی ضروری در مورد نقاشی روی پارچه
- نقاشی روی پارچه یکی از هنرهایی است که به تازگی طرفداران زیادی پیدا کرده و از طرفی این امکان را برای شما فراهم می کند تا هر طرحی که دوست داشته باشید را به صورت دستی روی لباستان چاپ کنید. ممکن است کار دشواری به نظر برسد اما از چیزی که فکر می کنید سادهتر است. کافیست ابزار لازم را تهیه کنید و کمی دقت و خلاقیت داشته باشید.
- ابتدا این نکته را در نظر داشته باشید که پارچههایی که از مواد محافظ و مایع ضد چروک در شست و شوی آنها استفاده شده یا نیاز به خشک شویی دارند برای این کار مناسب نیستند. همین طور برای نتیجه بهتر از پارچههای لیز، چروک و پرزدار در طراحی لباس استفاده نکنید.
- قبل از هرچیزی پارچه را خوب بشویید تا لکههای چربی و آلودگیها از بین برود و سطح تمیزی برای شروع کار داشته باشید. دقت کنید تا در هنگام شست و شو از مایع نرم کننده استفاده نکنید و همین طور بعد از خشک شدن چروک آن را کاملا باز کنید.
- برای شروع کار طراحی لباس ، پارچه خود را در محلی ثابت قرار دهید و مطمئن شوید در حین نقاشی ثابت می ماند. همین طور پارچه نباید چین و چروک داشته باشد. برای این کار بهتر است اطراف کار با وسیله ای مانند گیره به یک زیر دستی مانند تخته شاسی وصل کنید. بلافاصله بعد از اتمام کار پارچه را از سطح جدا نکنید و اجازه دهید حدود 48 ساعت زمان برای خشک شدن آن سپری شود.
بیشتر بخوانید: لباسهایتان را با سلیقه خود طراحی کنید (بخش 1)
- اگر کشیدن طرح روی پارچه برایتان سخت است می توانید طرح مورد نظر را پرینت بگیرید و سپس به وسیله کاربن خیاطی آن را روی پارچه بیاندازید. سپس با استفاده از قلمو، رنگ آمیزی آن را شروع کنید. اگر از شابلون استفاده می کنید برای راحتی بیشتر می توانید از ابرها و اسفنجها کمک بگیرید. سعی کنید کار رنگ آمیزی را دو بار تکرار کنید تا رنگها به خوبی به عمق پارچه نفوذ کنند.
- همین طور باید بین سطحی از لباس که می خواهید رنگ کنید و سطح دیگر آن مقوا یا کاغذی کلفت قرار دهید تا هنگام رنگ کردن لباس، رنگ به سطح زیرین انتقال پیدا نکند. برای رنگ کردن تنها به یک ابزار اکتفا نکنید بلکه قلموهایی با سایزهای مختلف داشته باشید و در بعضی از قسمتها از ابرها استفاده کنید.
- اگر برای نقاشی از خمیر دور گیر استفاده می کنید باید حداقل 12 ساعت از خشک شدن آن بگذرد تا رنگها با هم تداخل نداشته باشند.
- برای زیباتر شدن کار می توانید از اکلیلها استفاده کنید اما برای قرار دادن نگینهای کوچک احتیاج به چسب دارید چون رنگها توانایی کافی برای نگه داشتن آنها را ندارند.
- بعد از خشک شدن پارچه آن را پشت و رو کنید و با اتو حرارت دهید و سپس به کمک قرار دادن یک پارچه به عنوان محافظ روی نقاشی را هم اتو بکشید. برای این که کار دچار سوختگی نشود لازم است اتو را مداوم حرکت دهید.