نورپردازی در طراحی دکوراسیون داخلی

نورپردازی در طراحی دکوراسیون داخلی
نورپردازی در طراحی دکوراسیون داخلی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برخی از افراد تصور می کنند که در یک نورپردازی مناسب، باید از نورهای خیره کننده استفاده کنند در صورتی که در یک نورپردازی ایده آل نباید هیچ چیزی اذیت کننده باشد. در نورپردازی صحیح، هیچ گونه نوری توجه را به طور مستقیم به خود جلب نمی کند و در حقیقت نورپردازی به کمک محیط می آید تا همه چیز جلوه دوچندانی پیدا کند. با استفاده از نور می توان به بخش‌های خاص، تاکید داشت.توصیه می کنیم هیچ گاه از اهمیت نورپردازی در دکوراسیون داخلی غافل نشوید. یک نورپردازی مناسب، می تواند عملکرد شما را در طراحی فضای داخلی به میزان قابل توجهی ارتقا دهد و یک نورپردازی اشتباه، می تواند به کلی تمامی زحماتتان را زیر سوال ببرد.

آشنایی با انواع نورپردازی در دکوراسیون

  • نورپردازی محیطی: این سبک از نورپردازی، نور لازم برای حرکت در محیط را تامین می کند و به شما این شانس را می دهد تا اشیا و محیط پیرامونتان را به راحتی ببینید.
  • نورپردازی تاکیدی: از این نوع برای بیشتر و بهتر جلوه دادن عناصر خاص استفاده می شود. به عنوان مثال اگر شما یک تابلوی ارزشمند در خانه داشته باشید که می خواهید مورد توجه قرار بگیرد، باید از نورپردازی تاکیدی استفاده کنید و با قرار دادن نوری در بالای این تابلو، آن را برجسته‌تر از قبل نشان دهید.
  • نورپردازی دکوراتیو: این نوع هم به شما کمک می کند تا همه چیز بهتر جلوه کند. چراغ‌هایی که روی میز از آنها استفاده می شود، در دسته نورپردازی دکوراتیو قرار می گیرد.
در نورپردازی باید به چه نکاتی توجه شود؟

نورپردازی

برخی از افراد تصور می کنند که برای نورپردازی در دکوراسیون و محیط باید فقط و فقط به خواسته و سلیقه خود تکیه کنند. در صورتی که نورپردازی یک کار تخصصی به حساب می آید که باید پیش از هرگونه اقدامی، موارد مختلفی را در نظر گرفت.به طور کلی مقدار نوری که باید در بخش‌های مختلف خانه از آن استفاده شود، با یکدیگر متفاوت است و برای یک تصمیم درست باید به بافت‌ها و سطوح توجه کرد.رنگ جداره‌ها در انتخاب نور فضا، بسیار تاثیرگذار است. در صورتی که جداره‌ها رنگ سفید داشته باشند، از نور کمتری در محیط استفاده می شود اما اگر در طراحی فضای داخلی از رنگ‌های تیره استفاده شده باشد، به نورپردازی بیشتر و پررنگ‌تری نیاز خواهد بود. البته لازم نیست در فضاهای این چنینی فقط از نورپردازی عمومی بسیار قدرتمند استفاده شود. می توان ضمن استفاده از نورپردازی عمومی، از نورپردازی‌های متنوع در نقاط مختلف خانه بهره برد.برای اینکه بتوان به طور منطقی دست به نورپردازی محیطی زد، باید به وسعت خانه، پلان، ارتفاع سقف و مواردی این چنینی توجه داشت. ما در ادامه این مطلب، توضیحاتی را در خصوص نور در مهم‌ترین بخش‌های خانه ارائه خواهیم داد.

نورپردازی در دکوراسیون اتاق نشیمن

اتاق نشیمن یک محل ایده آل، برای تعاملات خانوادگی به حساب می آید. به همین خاطر باید همه چیز در آن بسیار مناسب  و مطلوب باشد به طوری که موجب ناراحتی و صلب آرامش اعضای خانواده نشود. از همین رو نورپردازی یکی از المان‌های بسیار مهم در طراحی اتاق نشیمن است. نور در فضای اتاق نشیمن باید متناسب و استاندارد باشد یعنی نه آنقدر محدود که معاشرت اعضای خانواده را تحت تاثیر قرار دهد و نه آنقدر زیاد که موجب حساس شدن چشم شود.بهتر است تا برای اتاق نشیمن، نورهای سرد و گرم را با یکدیگر ‌ترکیب کنید و برای ایجاد توازن در فضا از آباژور و‌هالوژن هم در کنار لوستر استفاده کنید.

نورپردازی در دکوراسیون آشپزخانه

نورپردازی

بیشتر بخوانید: از آکواریوم در طراحی دکوراسیون داخلی غافل نشوید!

آشپزخانه قبل از هر اقدامی به یک نور استاندارد برای آشپزی نیاز دارد. پس از آن می توان با توجه به عناصر مختلفی که در آشپزخانه قرار گرفته است، نورهای متفاوتی را ایجاد کرد. اگر در فضای آشپزخانه میزناهارخوری قرار داده اید، می توانید یک لوستر مناسب در بالای میز قرار دهید. نوری که ضمن زیباتر کردن محیط، فضای ایده آلی را برای سرو غذا ایجاد نماید.قرار دادن‌هالوژن و لامپ‌های ال ای دی در کابینت‌ها، نور خوبی به فضای اشپزخانه تزریق می کند و محیط را جذاب‌تر جلوه می دهد. شما می توانید برای نورپردازی جزیره آشپزخانه به سراغ آویزها بروید. استفاده از آویزهای سرپوشیده برای جزیره آشپزخانه، نمای دلچسبی به محیط می بخشد.
برای ثبت دیدگاه خود لطفا وارد سایت شوید یا ثبت نام کنید