چرا نخ اکرولیک بهترین برای بافت فرش ماشینی است؟

چرا نخ اکرولیک بهترین برای بافت فرش ماشینی است؟
نخ های الیاف مصنوعی که به طور معمول در بافت فرش ماشینی استفاده می شوند، اکرولیک و پی استر هستند اما در این میان، فرش های بافته شده با نخ اکرولیک طرفداران بیشتری دارند. کیفیت فرش نیز مانند تمام محصولات تولیدی دیگر به کیفیت مواد اولیه به کار رفته در آن وابسته است. هرچند به دلیل مشکلات اقتصادی موجود در کشور مواد اولیه از کیفیت خوبی برخوردار نیستند و تولید این مواد در داخل کشور به سادگی میسر نخواهد شد. با توجه به این که اکرولیک مهم ترین ماده اولیه تولید فرش است در ادامه درباره رنگرزی، ریسندگی و هیت ست شدن آن اطلاعاتی آورده شده است.

رنگرزی نخ اکرولیک

رنگ فرش یکی از مهم ترین ویژگی های آن محسوب می شود و به همین دلیل فرآیند رنگرزی حائز اهمیت بسیاری است. برای شروع کار ابتدا الیاف همراه با آب کوبیده و فشرده می شود تا بتوان حجم زیادی از الیاف را هم زمان در محفظه رنگرزی جای داد سپس رنگ ها را همراه با آب و مواد نرم کننده درون پاتیل می ریزند تا خوب حل شود. موادی که برای رنگرزی الیاف اکرولیک به کار می روند، مواد کاتیونیک هستند.محلول رنگی با فشار میان الیاف جریان می یابد و دمای آن تقریباً 98 تا 104 درجه سانتی گراد است. نکته مهم در حین این کار کنترل دما و زمان است؛ اگر این دو اندکی تغییر یابند، بر شید رنگی تأثیر منفی خواهد داشت.

ریسندگی نخ اکرولیک

برای شروع ریسندگی الیاف رنگی را به بخش حلاجی وارد می کنند که در این قسمت، الیاف باز و مخلوط می شود. بعد این الیاف به وسیله کانالی به نام شوت فید به محفظه دیگ مانند وارد می شود. در این محفظه، الیاف رنگی را با آب و روغن آغشته می کنند تا فرآیند ریسندگی آسان تر انجام شود. الیاف ها در این دستگاه از هم باز و موازی و مخلوط می شوند و ناخالصی ها از آنها زدوده می شود. در آخر هم الیاف های از هم باز شده به شکل منظم در کنار هم قرار می گیرند و به یک فتیله تبدیل می شوند.

نخ

بیشتر بخوانید: فرش کلاسیک بخریم یا فرش فانتزی؟

در ماشین مخصوص سه تا هشت فتیله با هم مخلوط می شوند و در اثر کشش معین به یک فتیله بدل می شوند. این کار در سه مرحله انجام می شود تا فتیله ها در نهایت صاف، موازی و یکنواخت و به خوبی با هم مخلوط شوند. در مرحله بعد، فیتیله ها در دستگاه فینیشر به نیمچه نخ تبدیل می شوند. مرحله تولید نخ اصلی نیز در آخر انجام می شود که در اثر کشش و تاب معین روی نیمچه نخ صورت می گیرد. در آخرین مرحله نیز بخش هایی که نایکنواختی در آنها مشاهده می شود اصلاح می شوند و این بخش در کیفیت نخ بسیار تأثیرگذار است. برای استفاده در فرش باید نخ ها را چند لا کنند و به هم بتابانند که در مرحله نهایی صورت می گیرد.

هیت ست کردن نخ اکرولیک

پس از این که نخ ها را چند لا می کنند و به هم می تابانند، نوبت به هیت ست کردن می رسد. هیت ست به پروسه ای گفته می شود که در طول آن نخ پس از ریسیده شدن با استفاده از دما و بخار تثبیت می شود. این پروسه در کیفیت نخ و فرش بافته شده از آن تأثیر دارد. نخ اکرولیک هم مانند تمام نخ های مصنوعی دیگر که در بافت فرش به کار می روند، قابلیت هیت ست شدن دارد. این کار ماندگاری و جذابیت نخ را بیشتر می کند. با این کار پرزدهی فرش کم می شود و از بروز حساسیت های احتمالی کاسته خواهد شد. همچنین، فرش های بافته شده با نخ هیت ست از نرمی و لطافت بیشتری برخوردار هستند. استحکام نخ نیز بیشتر می شود و در فرآیند بافت احتمال پاره شدن وجود ندارد. فرش های بافت شده با نخ هایی که این مرحله را پشت سر گذاشته باشند، در برابر جذب گرد و خاک و آلودگی مقاوم تر هستند.تمام ویژگی هایی که درباره نخ اکرولیک گفته شد، موجب شده است که از این نخ در تولید فرش ماشینی بیش از نخ های دیگر استفاده شود. نرمی و استحکام و زیبایی نقش فرش های بافته شده با این نخ ها موجب شده است که خریداران در زمان خرید توجه بیشتری به این فرش ها داشته باشند.
برای ثبت دیدگاه خود لطفا وارد سایت شوید یا ثبت نام کنید