چه چیزهایی در مورد فرش کهنه نما می دانید؟

چه چیزهایی در مورد فرش کهنه نما می دانید؟
فرش یکی از مهم ترین و در عین حال تاثیرگذارترین اکسسوری های موجود در هر خانه ای محسوب می شود چون این فرش است که به خانه روح و جلا می بخشد و دکوراسیون آن را تکمیل می کند؛ به طوری که اگر در خانه ای از فرش استفاده نشود، همواره کمبود چیزی در آنجا حس خواهد شد. به همین خاطر امروزه فرش ها از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند به گونه ای که متناسب با هر نوع سبک دکوراسیونی، فرش هایی بافته شده و با توجه به سلایق متفاوت افراد آنها را سامان داده و روانه بازار می کنند تا هر فرد صرف نظر از سلیقه ای که دارد، به راحتی موفق به پیدا کردن فرش مورد نظر خود شود. حال در میان انواع و اقسام آنها نوعی فرش به نام کهنه نما و یا وینتیج وجود دارد که به علت سبک خاص و ارزشمند خود از طرفداران زیادی برخوردار می باشد. قبل از هر چیز باید بدانید که فرش های کهنه نما در مقایسه با سایر فرش ها از تفاوت هایی برخوردار بوده و حتی نحوه تولید آن نیز کمی متفاوت می باشد. حال سوالی که مطرح می شود، این است که تا چه حد نسبت به فرش کهنه نما شناخت دارید و با ویژگی های آن آشنا هستید؟

نحوه تولید فرش های کهنه نما

همانطور که از نام این نوع فرش ها پیداست به فرش هایی که ظاهر کهنه ای داشته باشند، کهنه نما یا وینتیج گفته می شود. همچنین می دانید که در گذشته فرش ها تنها به صورت دستباف تهیه می شدند و به این ترتیب هرچه با اضافه تر شدن به قدمتشان کهنه تر می شدند، به ارزششان افزوده می شد. حال از آنجایی که امروزه علاوه بر فرش های دستباف فرش های ماشینی نیز تولید شده و از قضا به خاطر قیمت مناسبشان نسبت به فرش های دستباف با استقبال بسیار خوب افراد مواجه می شوند، دیگر مثل سابق نمی توان منتظر ماند تا فرشی فرسوده و کهنه شود تا نهایتا در دسته فرش های کهنه نما قرار گیرد. بنابراین در حال حاضر برای تولید فرش های کهنه نما یا همان فرش وینتیج از شیوه هایی متفاوت نسبت به آنچه که در گذشته انجام می دادند، استفاده می کنند.

فرش

بیشتر بخوانید: ویژگی فرشهای ماشینی پرفروش چیست؟

به عنوان مثال در گذشته برای کهنه نما کردن فرش ها از روش هایی مثل پهن کردن فرش در محل های پر رفت و آمد کوچه و بازار، قرار دادن فرش در معرض تابش مستقیم نور خورشید و شستشوی آن با ترکیب آب، خاکستر و چوبک استفاده می کردند تا به این وسیله رنگ های فرش کمرنگ و حتی قسمت هایی از آن حالت فرسودگی به خود بگیرد تا کهنه و قدیمی به نظر بیاید. اما امروزه علاوه بر این روش ها از روش های دیگری که باعث تسریع روند کار می شوند نیز استفاده می کنند. یکی از موثرترین روش های کهنه نما کردن فرش، عمل کلرینه کردن یا همان دواشور می باشد که طی آن از نوعی ماده شیمیایی به نام هیپوکلریت کلسیم (سود و پودر سفیدگری) استفاده می کنند تا از این طریق فرش با از دست دادن فلس های الیاف خود ظاهری صاف و یکدست پیدا کند. با این حال فرش های کهنه نما دوام بالایی داشته و با وجود طرح های متنوع آن می توانید اینگونه فرش ها را در ابعاد 6، 9، 12 و... متری که مناسب استفاده در هر فضایی هستند، تهیه کنید.

مزایای فرش کهنه نما و توجه به یک نکته مهم

فرش های کهنه نما مزایای مختلفی دارد که از میان آنها می توان به شستشوی راحت و بی دردسر آن اشاره کرد؛ چون اینگونه فرش ها وزن کمی داشته و به همین خاطر شستشو را برایتان آسان می کنند. همچنین طی مراحل کهنه نما کردن کمی از پررنگی و تندی رنگ های فرش کاسته شده و به این ترتیب اگر فرش ایرادی در رنگ داشته باشد و یا اینکه از الیاف بی کیفیت در بافت آن استفاده شده باشد، پس از کهنه نما شدن و کمرنگ شدن الیاف مشکلات احتمالی موجود در فرش کمتر به چشم آمده و در نهایت به آنها اهمیتی داده نمی شود.حال نکته ای را که در مورد فرش های کهنه نما و خرید آنها باید همواره به یاد داشته باشید، این است که فرش های کهنه نمای امروزی همانند فرش های قدیمی به طور طبیعی مراحل کهنه شدن را از سر نگذرانده و با اعمال روش هایی مصنوعی و شیمیایی انجام این فرایند را تسریع می کنند. بنابراین فروشندگان نمی توانند فرش های کهنه نمای امروزی را به عنوان فرش های وینتیج قدیمی به افراد بفروشند، ضمن اینکه خریداران نیز از طریق راهکارهایی به وسیله تجهیزات آزمایشگاهی قادر به تشخیص طول عمر واقعی فرش های کهنه نما هستند.
برای ثبت دیدگاه خود لطفا وارد سایت شوید یا ثبت نام کنید